Inwoners Slenaken maken ontwerp kerkplein

Inwoners van Slenaken gaan zelf aan de slag met de herinrichting van het pleintje voor de dorpskerk. Om met een gedegen plan te kunnen komen heeft het dorpsoverleg ondersteuning van een professioneel landschapsbureau gevraagd. Dat verzoek is nu door de gemeente Gulpen-Wittem gehonoreerd: het dorpsoverleg krijgt daar een bijdrage van bijna 20.000 euro voor. De gemeente heeft eerder een bedrag van 50.000 euro vrijgemaakt voor externe ondersteuning van dorpsinitiatieven. Het gaat hierbij om initiatieven die vanuit de bevolking zelf komen. Slenaken is een van de eerste dorpen die daar bij de gemeente voor aanklopt. In Slenaken is eerder gesproken over het verfraaien van het kerkplein. De plannen van toen vonden echter weinig bijval in het dorp. Daarom wil het bewonersoverleg het nu anders aanpakken.
Bureau Verbeek uit Maastricht komt begin januari met een eerste schets voor het kerkplein. Die vormt straks de basis voor verdere gesprekken met omwonenden.
(FOTO HARRY HEUTS)

2 gedachten over “Inwoners Slenaken maken ontwerp kerkplein

  1. Beste bestuur,

    Website is prachtig geworden. Compliment!
    Zouden jullie wellicht het ontwerp van het kerkplein ook op de website willen plaatsen. Ik las hierover in de Remigiusbode en was wel benieuwd hoe het er mogelijk uit zou komen te zien. Alvast dank hiervoor.

    Groet, René

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *