AED

Het zal je maar gebeuren: een dierbaar persoon wordt onwel, zakt naast je in elkaar en blijft roerloos liggen. Wat doe je dan? Je belt 112 en wacht op de ambulance. De tijd tot de ambulance arriveert, lijkt uren te duren…

Als je zelf kunt reanimeren hoef je niet hulpeloos af te wachten maar kun je direct met de reanimatie starten. Binnen een paar minuten staat er bovendien een burgerhulpverlener met een AED-apparaat naast je om te helpen. Een wereld van verschil!

Cursus reanimeren

In onze gemeente kan elke inwoner op kosten van de gemeente leren reanimeren. Marcel Kessels van ‘Marcel Sport Medisch Advies & Training’ organiseert namens de gemeente cursussen in alle kernen. Het kost je alleen een paar uurtjes tijd. Maak gelijk werk van je goede voornemen en stuur Marcel een mailtje via info@marcelsport.nl 
Zodra de cursussen gepland zijn stuurt hij je de link met het overzicht en de mogelijkheid tot aanmelden.
Je kunt ook zelf hier klikken of kijken op www.marcelsport.nl onder ‘Reanimatie Oproep Netwerk’ en ‘Aanmeldingsformulier reanimatie’.

Netwerk reanimatievrijwilligers

Inzet van een AED biedt tot 70% meer overlevingskans bij hartfalen. Zeker bij inzet binnen 6 minuten is de kans op volledig herstel groot! De gemeente bekostigt ook de AED-apparaten in onze kernen. Op de cursus leer je ook hoe je het apparaat op kunt halen en kunt bedienen. Als opgeleide vrijwilliger sluit je je aan bij HartslagNu en kun je in geval van nood eerste hulp bieden. Dat gaat via een app en/of sms-alert-systeem op je mobiele telefoon.